21 Aralık 2022

Facebook reklam ilkeleri hakkında bilmeniz gerekenler !

Facebook reklamının platformun inceleme ekibi tarafından reddedilmesi, pazarlamacıların çoğunun kariyerlerinin bir noktasında öyle ya da böyle göğüs germek zorunda kalacağı, sinir bozucu bir deneyimdir. Başarılı bir Facebook reklam kampanyası oluşturmak için fotoğraf seçiminden, metin yazarlığına ve hedef kitle seçimine dek bir dizi faktörün ele alındığı düşünülecek olursa, kimse bu kadar sıkı bir çalışmanın boşa gitmesini istemez.

Reklamınızın hedef kitleniz tarafından görülmesini istiyorsanız ilk yapmanız gerekenlerden biri, reklam vereceğiniz platformun kural ve düzenlemelerini (regülasyonlarını) iyice öğrenmektir. Özenle hazırladığınız reklamınızın reddedildiğini görmek, sektördeki en acı verici deneyimlerden biri olabilir. İşte tam da bu yüzden, bu blog yazısında reklamlarınızın reddedilmemesi için yapmanız gerekenleri derledik.

 

Metin yazarlığı önerileri

Satın alma sayfasına yönlendirmeyi artırmak için sitenizin daha çok tıklanmasını istiyorsanız Facebook reklamlarınız için ilgi çekici metinler yazmanız önem teşkil eder. Metniniz, Facebook’un içerik yönergelerine uygun olmalı, herhangi bir şekilde yasaklanmış ya da kısıtlanmış içeriği kapsamamalı; reklamı yapılan ürün ya da verilecek hizmet dışında bir şey içermemeli ve hedeflenen kitleye yönelik olmalıdır.

Oluşturduğunuz her reklam, reklamı yapılan ürün ve hizmetleri gerçek ve doğru bir şekilde temsil etmelidir. Sunulan ürün veya hizmetle ilgili herhangi bir yanlış beyan, reklamların reddedilme riskini doğuracaktır. Şirketinizi bu şekilde temsil etmek, kötü bir fikir olmasının yanı sıra, aynı zamanda reklamınızın ya da reklam hesabınızın devre dışı bırakılma olasılığını da taşımaktadır.

Reklamınızdaki metnin hem reklamın görseliyle hem de yönlendirdiği sayfayla ilişkili olması gerekmektedir. Facebook, platformda dürüst olmayan taktiklere tolerans göstermemektedir; bu nedenle, reklamlarınızdaki metni hazırlarken her şeyin tastamam olduğundan emin olmak için ince eleyip sık dokumanızda fayda vardır.

Facebook, dil bilgisi ya da noktalama hatası içermesi durumunda da reklamınızı reddedebilir. Reklamınızın küfürlü bir dil, uygunsuz noktalama işaretleri ya da yazım hataları içermediğinden ve mükemmel bir dil bilgisi ile yazıldığından kesinlikle emin olmanız gerekir.

Hedef kitlenizden şaşmayın

 

Eğer belirli bir demografik grubu ilgilendiren reklamlar vermek istiyorsanız, bu kişilerin ilgi alanlarını dikkatle değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunu yapmak satış ihtimalinizi artıracağı gibi, Facebook’un hedeflenen ilkelerine de uymanızı sağlayacaktır. Reklamlarınız yanlış kitleye yönelik görünür ya da yanlış ve yanıltıcı bilgiler içerdiği düşünülürse reddedilmektedir.

Kelime seçimleri de son derece önem teşkil eder. Örneğin, insanların kişisel bilgilerine sahip olduğunuzu ima edemezsiniz. Reklamda, reklam verenin hangi ırktan olduğu, hangi dine inandığı, ekonomik durumu, medikal geçmişi ya da siyasi görüşü hiçbir surette paylaşılmamalıdır. Reklamınızın bu türden bilgiler içermesinde bir sorun yoktur ancak hedeflenen kullanıcının belirli bir gruba ait olduğunu bildiğinizi ya da varsaydığınızı belirtmemeniz gerekir.

Örneğin, belirli bir kitleye borç yönetimi hizmetlerinin reklamını yaparken söz konusu kişilerin maddi sıkıntılar yaşadığını ima etmemelisiniz.

Ayrıca, özel Facebook kitleleri de kurallara tabidir. Daha önce reklam vermek için Facebook ile çalıştıysanız özel kitleler kavramına aşinasınız demektir. Eğer bir Facebook reklamı veriyorsanız bu kitleden yararlanmanız ve linkteki özel talimatlara uymanız gerekmektedir.

Satın alma sayfanız

Facebook, bozuk satın alma sayfaları da dahil olmak üzere, erişilemeyen içerikleri yasaklamaktadır. Bu yüzden, kullanıcıların reklamınıza tıkladıklarında yönlendirildikleri satın alma sayfasının hatasız çalışır durumda olması çok önemlidir. Satın alma sayfanızı bozuk hâle getirebilecek birden çok etmen bulunmaktadır.

Satın alma sayfanız hakkında dikkat etmeniz gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

 

  • Satın alma sayfanızdaki içerik, reklamda sunulan bilgilerle alakalı olmalıdır.
  • Hata veren ya da “yapım aşamasında” olan sayfalara izin verilmemektedir. Reklamınızı verdiğiniz sayfa hata vermemelidir.
  • Kullanıcıların olumlu bir deneyim yaşamasını sağlamak önem teşkil etmektedir. Bu, yalnızca web sitenizin işlevsel olmasını değil, aynı zamanda kullanıcılar için yanıltıcı bir deneyime yol açabilecek herhangi bir casus ya da kötü amaçlı yazılım türü içermediği anlamına da gelmelidir.
  • Facebook’un ilkelerine uyduğunuzu teminat altına alın: Gizlilik politikasını ve istenen hizmetin fiyatını açıkça belirtin. Gerektiğinde iadenin nasıl yapılacağını ve abonelik iptallerine ilişkin bilgilerin tümünün satın alma sayfanızda yer almasını sağlayın.

 

Aslında bütün meselenin insanların reklamınızı tıklamasında yattığı düşünüldüğünde, sitenize gelen ziyaretçilerin gördükleri satın alma sayfasının kusursuz olmasını istemek de en doğal hakkınızdır. Ziyaretçilerin sitenizi inceleme süresini kısa tutup satış sağlayabilmeniz adına, sitenizin satın alma sayfasının reklamla alakalı olduğuna ve tamamen işlevsel bilgiler içerdiğine emin olmanızda fayda var.

Facebook’ta ürün ve hizmetlerinizin reklamını yapmak, epey emek isteyen bir süreçtir. Yalnızca içerik ve metin değil, aynı zamanda reklam verme ilkelerini de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Ancak, Facebook’un reklam kılavuzuna uyduğunuz takdirde bu deneyimi sorunsuz atlatmamanız için hiçbir sebep bulunmamaktadır.

Her şeyi ince eleyip sık dokuduğunuza emin olursanız ürününüzü Meta’nın çeşitli platformlarında tanıtmakta da sorun yaşamazsınız. Reklam ya da reklam hesapları konusunda yardıma ihtiyacınız olursa Rockads ekibinin size yardımcı olmak için bir tık uzağınızda olduğunu unutmayın. Daha fazla bilgi için lütfen web sitemizi ziyaret edin.

En Çok Görüntülenen Yazılar

21 Aralık 2022

Facebook reklamlarım neden reddediliyor?

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında reklam vermek, şirketinizin büyümesine yardımcı olur. Bu platformlar sayesinde çevrimiçi kitlenizi genişletebilir, web sitenizin trafiğini artırabilir ve çevrimiçi satışları artırabilirsiniz. Meta reklamlarının birçoğu...

21 Aralık 2022

Başarılı bir Facebook reklamı nasıl oluşturulur?

Facebook’ta reklam mı yayımlamak istiyorsunuz? Ürün ve hizmetlerinizin Facebook'ta reklamını yapmak, onları dünya çapında milyarlarca kişiye tanıtmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Facebook'ta yayımlayacağınız reklamlarda, spesifik bir niş kitleyi hedefleyebilir, böylece...

21 Aralık 2022

Reddedilen bir Facebook reklamı için nasıl aksiyon alınabilir?

İster müşteri tabanınızı genişletmeye, ister mevcut müşterilerinizle ilişkilerinizi güçlendirmeye ya da sadece sunduğunuz ürün ve hizmetleri tanıtmaya çalışıyor olun, Meta (veya Facebook) reklamları daha geniş bir kitleye ulaşmanın pratik ve az maliyetli bir yoludur....

28 Şubat 2023

Tik Tok’ta reklam verirken nelere dikkat etmelisiniz?

TikTok tüm dünya çapında geniş ve aktif bir kullanıcı tabanına sahip ve bu nedenle şirketlerin kendi ürün ve hizmetlerini tanıtmaları için son dönemde oldukça popüler bir hâle geldi. TikTok'ta sorun yaşamadan reklam verebilmek için bir önceki blog yazımızda da kaleme...